proQualis was voorheen partner van Magistrum

Lancering van proQualis schoolleiders­opleidingen

19 december 2018 · Nieuws

Het onderwijs is de afgelopen jaren veelzijdiger en complexer geworden. Dat vraagt van schoolleiders meer dan alleen onderwijskundig leiderschap. Zij moeten zich ook verdiepen in
strategische en bedrijfskundige vraagstukken en onderlegd zijn op het gebied van financiën en personeelszaken om hun organisatie integraal te kunnen aansturen.

Dat vraagt om goed onderlegde schoolleiders met een brede, integrale kijk op hun organisatie. Mensen met inzicht in strategische, onderwijskundige, bedrijfskundige en financiële vraagstukken. Om deze schoolleiders te ondersteunen in hun ontwikkeling hebben Avans⁺ en iPabo proQualis opgericht: dé opleider voor schoolleiders in Nederland.

ProQualis leidt ‘nieuwe’ leiders op die het onderwijs van vandaag en morgen vorm kunnen geven. We willen met onze opleidingen een betekenisvolle en duurzame bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit in Nederland nu én in de toekomst.

Jos Beks Opleidingsmanager proQualis schoolleidersopleidingen

Waarom de keuze voor proQualis

ProQualis staat voor kwalitatief goed leiderschap in het onderwijs. Met onze opleidingen ontwikkelen we visie en daadkracht bij schoolleiders. We leiden hen op tot krachtige persoonlijkheden die ondernemend zijn en het voortouw nemen. Ze zijn ‘nieuwe’ leiders die het onderwijs van vandaag en morgen vorm kunnen geven. We willen met onze opleidingen een betekenisvolle en duurzame bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit in Nederland.

ProQualis is een samenwerking tussen Avans+ en iPabo, beide al jaren toonaangevende opleiders voor schoolleiders. Onze opleidingen worden verzorgd door inspirerende en ervaren docenten uit de praktijk. Met onze opleidingen leren schoolleiders effectief leiding te geven. Zij geven vorm aan toekomstgericht onderwijs en voldoen aan de eisen die aan hun functie worden gesteld.

Schoolleider

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u behoefte aan persoonlijk en vrijblijvend advies over welke proQualis opleiding het beste bij uw situatie past? Of wilt u iets anders vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!