proQualis was voorheen partner van Magistrum

Opleidingen

Locatie

Niveau

Opleidingsduur

Registratie

Vragen over onze opleidingen?
Wij helpen u graag verder.

Schoolleidersopleidingen van proQualis

Op zoek naar een geschikte schoolleidersopleiding? Avans+ en iPabo maken deel uit van proQualis, hét landelijke centrum dat opleidt tot een erkend diploma voor leidinggevenden in het onderwijs.

Een schoolleidersopleiding van proQualis: wat houdt dat in?

Uitstekend onderwijs vraagt om goed opgeleide leidinggevenden. Om leiders en managers die hun doelen realiseren en weten wat werkt. Om mensen die niet alleen effectief en efficiënt werken, maar die ook oog hebben voor de ontwikkeling van hun team met excellente leerkrachten. Dat vraagt om een uitstekende schoolleiders­opleiding. Daarom ontwikkelt en verzorgt proQualis de best mogelijke postbachelor-opleidingen voor scholen, onderwijsorganisaties en directies.

Voor iedere schoolleider de juiste opleiding

ProQualis heeft een ruim aanbod aan postbachelor-opleidingen voor schoolleiders.  Zo vind je altijd een opleiding die bij je past. Een aantal van onze opleidingen leveren een basisregistratie op in het Schoolleidersregister PO. Dat zijn de opleidingen Basisbekwaam schoolleiderVerkort programma basisbekwaam en Vakbekwaam schoolleider

Waarom kiezen voor een opleiding tot schoolleider in het onderwijs?

Directeuren en bestuurders van onderwijsorganisaties houden zich tegenwoordig veel bezig met politieke invloeden, samenwerking, positionering, krimp en groei, innovatie en exploitatie. Dat vraagt om bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap. Schoolleiders moeten in staat zijn om een lerende organisatie te ontwikkelen en innovatief bezig te zijn. Dat vraagt om de juiste vaardigheden – en dus om een goede schoolleidersopleiding. ProQualis ondersteunt je optimaal bij het verkrijgen van deze vaardigheden. Met onze nieuwe Master ‘Leiderschap in Onderwijs’ (master schoolleider) ben je klaar voor een mooie toekomst als schoolleider.

Deelnemers over de opleiding tot schoolleider

Eerdere deelnemers beschrijven onze opleidingen als ‘richtinggevend’, ‘een duidelijke koppeling tussen theorie en praktijk’, ‘persoonlijke groei’ en ‘aansluitend bij je praktijk’. Zij vinden het daarnaast fijn dat er ruimte is voor de inbreng van persoonlijke leervragen. Zo maken zij écht een persoonlijke ontwikkeling door als schoolleider.

Deelnemers zijn daarnaast zeer te spreken over de ervaren docenten uit de praktijk, die weten hoe het is om in de schoenen van een schoolleider te staan. Bekijk meer ervaringen van anderen.

Vragen? Stel ze gerust

Wil je een persoonlijk en vrijblijvend advies over de best passende opleiding tot schoolleider? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!