proQualis was voorheen partner van Magistrum

Directeur van buiten

Niveau
Postbachelor
Kosten
€9.275,-
Duur
1 jaar
Studiebelasting
560 SBU

In het kort

Avans⁺ biedt in samenwerking met Hogeschool iPabo onder proQualis de opleiding Directeur van buiten aan.

Om goed onderwijs te kunnen blijven bieden, zijn goede schoolleiders van essentieel belang voor de toekomst van de Nederlandse samenleving. Waarschijnlijk ben jij je nu aan het heroriënteren op je werkzame leven. Wellicht ben je op zoek naar het toevoegen van waarde aan onze maatschappij en dat is precies waarom deze opleiding bij jou aan zou kunnen sluiten. Waarschijnlijk heb je al flinke werkervaring in andere sectoren en in onze ogen is dat wat het onderwijs heel goed kan gebruiken. Een frisse blik om het onderwijs nieuwe impulsen te bieden.

Iets voor jou?

  • • Je hebt leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan onderwijs
  • • Je bent in het bezit van minimaal een bachelordiploma.
  • • Je hebt de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs.00

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen een andere sector die minimaal in het bezit zijn van een diploma op bachelorniveau en de overstap willen maken naar het onderwijs. Daarnaast dien je gedurende de opleiding een werk/stageplek te hebben voor 2 dagen per week als leidinggevende binnen een onderwijsorganisatie om praktijkopdrachten uit te voeren.

 Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent minimaal in het bezit van een bachelor diploma;
  • Je bent gedurende de opleiding werkzaam of loopt stage op een school (bij voorkeur 2 dagen per week);
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geef je richting aan jouw ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.

Werkvorm

ProQualis werkt met ervaren docenten, die naast hun werkzaamheden voor proQualis vaak zelf ook werkzaam zijn als leidinggevende binnen het onderwijs. De opleiding is, naast relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht.

Leerteams

Naast de nieuwe kennis en begeleiding die je ontvangt vanuit de opleidingsdocenten is het leren van en met elkaar en de toepassing binnen de eigen organisatie een belangrijk uitgangspunt binnen de opleiding. Je werkt hiervoor in kleinere leerteams die elkaar voorzien van feedback.

Casuïstiek vanuit uw eigen praktijk

Voor de contactbijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen voor deze bijeenkomsten en deelt ervaringen en inzichten met de docent en de andere deelnemers. Je praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar. Je kunt met docenten en mededeelnemers sparren over ontwikkelingen binnen jouw organisatie en je vakgebied.

Social learning

Naast de contactbijeenkomsten vindt een deel van het leren ook plaats in een digitale leeromgeving voor ‘social learning’. Hierdoor is het tussen de bijeenkomsten door mogelijk online verder te praten over de lesinhoud. De voorbereiding op de bijeenkomsten doe je dan ook samen in de digitale leeromgeving. Door dit in te zetten, ontstaat een mix van fysieke bijeenkomsten die ingepland staan en daarnaast kun je het online leren zelf inplannen op momenten dat het voor jou handig uit komt.

Studiebelasting

De opleiding Directeur van buiten duurt nominaal 9 maanden en omvat 560 uur studietijd. Dit is inclusief stage. De studietijd bestaat uit 22 contactbijeenkomsten van 6 uur, literatuurstudie, uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van een opdrachten

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Directeur van buiten zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.275,-
  • Arrangementskosten: € 570,-

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Dit is exclusief de kosten voor de leermiddelen.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Directeur van buiten ontvang je het post-bachelordiploma Schoolleider vakbekwaam van in totaal 30 EC’s. Met dit diploma kun je je registreren als registerdirecteur in het landelijk Schoolleidersregister PO en VO.

Inhoudelijk komt de inhoud van deze opleiding tevens overeen met de inhoud van masterclass I van de Master leiderschap in onderwijs (MLO) van Avans+. Met dit diploma kun je later doorstromen naar masterclass ll van de MLO.

Resultaat

Na deze opleiding ben je in staat om als schooldirecteur effectief leiding te geven binnen het basisonderwijs. Daarnaast is het mogelijk om jezelf te registreren in de schoolleidersregisters PO en VO.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.