proQualis was voorheen partner van Magistrum

Directeur van buiten

Niveau
Postbachelor
Kosten
€8.975,-
Duur
1 jaar
Studiebelasting
840 SBU

In het kort

Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten, ook op het gebied van leidinggeven. Professionals met relevante leidinggevende ervaring in andere sectoren zijn dan ook meer dan welkom in een leidinggevende functie binnen het onderwijs.

Iets voor u?

  • U heeft leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan het onderwijs.
  • U bent in het bezit van minimaal een bachelordiploma.
  • U heeft de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen een andere sector die minimaal in het bezit zijn van een diploma op bachelor niveau en de overstap willen maken naar het onderwijs. Daarnaast dient u gedurende de opleiding een werk/stageplek te hebben voor ongeveer 2 dagen per week als leidinggevende binnen een onderwijsorganisatie om praktijkopdrachten uit te voeren.   

Wat zijn de toelatingseisen?

  • U bent minimaal in het bezit van een bachelor diploma;
  • U bent gedurende de opleiding werkzaam of loopt stage op een school (bij voorkeur 2 dagen per week);
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geeft u richting aan uw ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.   

Werkvorm

Kenmerkend voor onze opleiding is dat u terecht komt in een groep met leidinggevenden uit het onderwijs. Op deze wijze inspireert u wederzijds in de diverse achtergronden van de deelnemers.

De eerste 4 bijeenkomsten van de opleiding Directeur van buiten zijn gericht op kennismaken met het onderwijslandschap en kennis en inzichten in onderwijsprocessen en –opbrengsten. Tegelijkertijd loopt u stage of werkt u op een school waar u praktijkervaring opdoet met de corebusiness van het onderwijs. Door de inzet van een digitale leeromgeving en het werken in een leerteam komt u in contact met medecursisten en onderhoudt u contact met de docent.

De overige 18 bijeenkomsten bestaat de groep uit deelnemers uit zowel het onderwijs als daarbuiten, zodat u meteen inspiratie opdoet van mensen uit het werkveld. Binnen de contactbijeenkomsten wordt met diverse inspirerende werkvormen gewerkt die gericht zijn op de verwerking van de leerstof en uitwisseling van ervaringen met uw mededeelnemers over het uitvoeren van uw onderzoek- en praktijkopdrachten.

Studiebelasting

De opleiding Directeur van buiten duurt nominaal 1 jaar en omvat 840 uur studietijd. De studietijd bestaat uit 22 contactbijeenkomsten van 6 uur, literatuurstudie, uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van een eindwerkstuk.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Directeur van buiten:

·         Opleidingskosten: € 8.975,- (vrij van btw)

·         Arrangementskosten € 475,- (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet . Dit houdt in dat u voor deze opleiding een lening kunt krijgen van de overheid.

https://duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet.jsp

Diploma

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvangt u het diploma Vakbekwaam schoolleider van in totaal 30 EC’s. Met dit diploma kunt u zich registreren als register directeur in het landelijk Schoolleidersregister. 

Dit staat gelijk aan Masterclass 1 van de Master Leiderschap in onderwijs. Met het diploma kunt u zich registreren als registerdirecteur (RDO) bij het Schoolleidersregister.

Resultaat

Na deze opleiding bent u in staat om als schooldirecteur effectief leiding te geven binnen het basisonderwijs.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.