proQualis was voorheen partner van Magistrum

Leidinggevende integraal kindcentrum – IKC

Niveau
Postbachelor
Kosten
€3.835,-
Duur
8 dagen
Studiebelasting
192 SBU

In het kort

Basisscholen en centra voor kinderopvang werken steeds vaker samen binnen integrale kindcentra (IKC’s). Leidinggevenden van zo’n IKC hebben specifieke kennis en vaardigheden nodig op het gebied van leiderschap, zoals interdisciplinair werken en ondernemerschap. Tijdens de opleiding Leidinggevende integraal kindcentrum werkt u vanuit uw eigen beroepspraktijk aan het vergroten van die kennis en vaardigheden.

Iets voor u?

  • U bent geregistreerd directeur (RDO) en u wilt zich verder ontwikkelen als leidinggevende van een integraal kindcentrum.
  • U bent leidinggevende binnen de kinderopvang. U heeft minimaal het bachelordiploma en een aanvullende opleiding op het gebied van leiderschap, zoals Pedagogiek en Management (PMK).

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor schooldirecteuren en leidinggevenden binnen de kinderopvang die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een IKC en die zich daar verder in willen ontwikkelen. U wilt dit doen in een gemengde groep waarin de pedagogische en didactische expertise van beide werkvelden bij elkaar komt.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk het uitgangspunt. U leert van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. U past wat u leert direct toe in de praktijk. Individueel en in groepen werkt u aan uw leervragen, leerdoelen en casuïstiek. Tijdens de opleiding werkt u een stappenplan uit voor de realisatie van uw integraal kindcentrum.

Studiebelasting

Deze opleiding bestaat uit 8 dagen en heeft een studiebelasting van 192 uur. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, onderzoek en een stappenplan (het eindwerkstuk).

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Leidinggevende integraal kindcentrum:

·         Opleidingskosten: € 3.835 (vrij van btw)
·         Arrangementskosten € 175 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Diploma

Wanneer u de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Leidinggevende integraal kindcentrum. RDO geregistreerde directeuren in het onderwijs kunnen zich met dit diploma volledig herregistreren bij het Schoolleidersregister.

De opleiding Leidinggevende integraal kindcentrum is als formeel aanbod opgenomen in het Schoolleidersregister PO bij de professionaliseringsthema’s ‘Persoonlijk leiderschap’, ‘Regie en strategie’, ‘In relatie staan tot de omgeving’ en ‘Leidinggeven aan verandering’. Schoolleiders PO die de opleiding volgen, kunnen hiermee de genoemde thema’s afronden voor hun herregistratie.

Resultaat

Na deze opleiding bent u in staat om leiding te geven aan een integraal kindcentrum. U zorgt voor een verantwoorde bedrijfsvoering en neemt anderen mee in uw visie op de ontwikkeling van het IKC.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.