proQualis was voorheen partner van Magistrum

Masterclass Goed werkgeverschap

Niveau
Postbachelor
Kosten
€2.995,-
Duur
3 dagen
Studiebelasting
80 SBU

In het kort

Stort jij je graag in een kort tijdsbestek volledig in de diepte rondom het thema goed werkgeverschap? Als dienend en ethisch schoolleider heb jij immers een sleutelpositie op jouw school om duurzame inzetbaarheid binnen de onderwijsorganisatie te borgen en verbeteren. Goed werkgeverschap en strategisch personeelsbeleid zijn belangrijk thema’s binnen organisaties en kennen vele aspecten als; langer doorwerken, druk op de sector, lerarentekort, werkdruk, verzuim, talentmanagement, mobiliteit en cultuur kunnen aanleiding vormen om met goed werkgeverschap aan de slag te gaan.

Tijdens deze inspirerende 3-daagse staan goed werkgeverschap, strategisch personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid centraal. Je leert te anticiperen op ontwikkelingen - zowel intern als extern - die op de organisatie afkomen en hoe je vanuit strategische doelstellingen van de organisatie de juiste voorwaarden kan scheppen om werknemers vanuit goed werkgeverschap duurzaam inzetbaar te houden.

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie, passeren meerdere sprekers vanuit verschillende sectoren - het HR vak staat centraal - en ga je samen met collega schoolleiders in gesprek over je professionele ontwikkeling en werk je tegelijk aan de verbinding van dit thema aan jouw schoollocatie. Aan het eind van de masterclass rond je het thema ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er vanuit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wilt je herregistreren.
  • Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid en werkt in het po, vo of mbo.
  • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om direct na de masterclass interventies uit te kunnen zetten in jouw eigen organisatie.

Praktische informatie

Doelgroep

In je werkzaamheden als leidinggevende heb je te maken met goed werkgeverschap wat zich moet vertalen in duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de eigen organisatie. Je werkt als leidinggevende in het PO, VO of MBO en je wilt inspiratie en nieuwe kennis opdoen om je verder door te ontwikkelen.

Je bent RDO geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en je wilt je herregistreren. Na afronding van deze masterclass kun je het professionaliseringsthema ‘Toekomstgericht onderwijs’ opvoeren voor jouw herregistratie.

Werkvorm

Tijdens deze Masterclass inventariseer je vraagstukken op het gebied van goed werkgeverschap van je eigen organisatie. Je bepaalt de belangrijkste risico’s die goed werkgeverschap verminderen / belemmeren op basis van interne en externe ontwikkelingen. Je analyseert jouw eigen rol en de rol van de individuele medewerkers binnen de organisatie. Op basis van de vraagstukken en analyse formuleer je passende interventies die goed werknemerschap verbeteren met als hoger doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de organisatie.

Aan het eind van de masterclass rond je de masterclass ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er van uit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

Studiebelasting

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze masterclass omvat in totaal 80 studiebelastingsuren.

Studiekosten

De kosten voor Masterclass Goed werkgeverschap zijn als volgt;

•             Opleidingskosten: € 2995,-.

•             Arrangementskosten: € 415,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. De arrangementskosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het certificaat Masterclass Goed werkgeverschap. Met dit certificaat kun je het professionaliseringsthema ‘Toekomstgericht onderwijs’ opvoeren voor jouw herregistratie bij het SRPO en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd.

Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

Resultaat

Je hebt vraagstukken op het gebied van goed werkgeverschap geïnventariseerd van je eigen organisatie. Je hebt de belangrijkste risico’s bepaald die goed werkgeverschap verminderen / belemmeren op basis van interne en externe ontwikkelingen. Je hebt jouw eigen rol en de rol van de individuele medewerkers geanalyseerd binnen de organisatie. Op basis van de vraagstukken en analyse heb je passende interventies geformuleerd die goed werknemerschap verbeteren met als hoger doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de organisatie.

Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.