proQualis was voorheen partner van Magistrum

Masterclass Netwerkorganisaties

Niveau
Postbachelor
Kosten
€2.995,-
Duur
3 dagen
Studiebelasting
80 SBU

In het kort

Stort jij je graag in een kort tijdsbestek volledig in de diepte rondom het thema netwerkorganisaties? Als dienend en ethisch schoolleider heb jij immers een sleutelpositie op jouw school om de kwaliteit van het onderwijs te borgen en verbeteren. Samen met het team en stakeholders maak je deel uit van een groot en gecompliceerd netwerk, waarbij zowel interne als externe gerichtheid en wederkerige afhankelijkheid centraal staat.

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie, passeren inspirerende sprekers, ga je samen met collega schoolleiders in gesprek over je professionele ontwikkeling en werk je tegelijk aan de verbinding van dit thema aan jouw schoollocatie. Aan het eind van de masterclass rond je het thema ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er vanuit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

 

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wilt je herregistreren.
  • Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van netwerkorganisaties en werkt in het po, vo of mbo.
  • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om direct na de masterclass interventies uit te kunnen zetten in jouw eigen organisatie.

Praktische informatie

Doelgroep

In je werk heb je te maken met een groot netwerk en je wilt inspiratie en nieuwe kennis opdoen om je verder door te ontwikkelen. Je werkt in het PO, VO of MBO.

Je bent RDO geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en bent in je dagelijkse werk constant in ontwikkeling. Je wilt herregistreren. Na afronding van deze masterclass kun je het professionaliseringsthema ‘In relatie staan tot de omgeving’ opvoeren voor jouw herregistratie.

Werkvorm

Tijdens deze Masterclass breng je de netwerkorganisatie in kaart (netwerkanalyse), waarbij zowel interne als externe gerichtheid is opgenomen. Je werkt doelgericht en houdt in jouw dienend leiderschap binnen het netwerk rekening met de van invloed zijnde factoren en actoren.

Op basis van de netwerkanalyse analyseer je jouw eigen rol en de rol van het team binnen de netwerkorganisatie. Je formuleert passende interventies, die tot doel hebben het stabiliseren of verbeteren van de huidige positie / rol binnen het netwerk in relatie tot de hogere en gemeenschappelijke strategische doelstellingen op bestuurs- en/of locatieniveau.

Aan het eind van de masterclass rond je de masterclass ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er van uit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

Studiebelasting

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie (Garderen) centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze masterclass omvat in totaal 80 studiebelastingsuren.

Studiekosten

De kosten voor de Masterclass Netwerkorganisaties zijn als volgt;

•             Opleidingskosten: € 2995,-.

•             Arrangementskosten: € 415,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. De arrangementskosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het certificaat Masterclass Netwerkorganisatie. Met dit certificaat kun je het professionaliseringsthema ‘In relatie staan tot de omgeving’ opvoeren voor jouw herregistratie bij het SRPO en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd.

Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

Resultaat

Je hebt jouw netwerkorganisatie in kaart gebracht (netwerkanalyse), waarbij zowel interne als extern gerichtheid is opgenomen en rekening is gehouden met de volgende van invloed zijnde factoren en actoren;

+      de wederkerige afhankelijkheid in relatie tot de positie van de organisatie in het netwerk;

+      de verschillende belangen van de stakeholders;

+      de ruimte in regie / macht / hiërarchie;

+      de flexibiliteit en het aan verandering onderhevig zijn van de samenstelling van het netwerk.

Op basis van de netwerkanalyse heb je jouw eigen rol en de rol van het team geanalyseerd binnen de netwerkorganisatie. Je hebt passende interventies geformuleerd, die als doel hebben het stabiliseren of verbeteren van de huidige positie / rol binnen het netwerk in relatie tot de hogere en gemeenschappelijke strategische doelstellingen op bestuurs- en/of locatieniveau.

Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.