proQualis was voorheen partner van Magistrum

Middenmanagement

Niveau
Postbachelor
Kosten
€3.580,-
Duur
1 jaar
Studiebelasting
224 SBU

In het kort

Het aantal coördinerende en leidinggevende functies in het primair onderwijs neemt toe. Logisch, want het onderwijs wordt steeds complexer en scholen worden groter. Bovendien gaan de komende jaren veel schoolleiders met pensioen, waardoor de vraag naar nieuwe schoolleiders groeit. Dat biedt kansen voor leerkrachten die zich verder willen ontwikkelen.

Een leerkracht geeft dagelijks leiding aan een groep kinderen en werkt samen met collega’s. Dat vraagt om competenties die deels overeenkomen met die van een leidinggevende. Sommige leerkrachten overwegen dan ook of leidinggeven op een school iets voor hen is? Met een kort oriëntatietraject krijgt men meer inzicht in schoolleiderschap en in de eigen leidinggevende capaciteiten.

Oriëntatie op leiderschap wordt alleen aangeboden als maatwerk voor besturen of onderwijsorganisaties.

Iets voor u?

  • U werkt in het onderwijs als bouwcoördinator of teamleider.
  • U wilt uw vaardigheden op het gebied van leidinggeven ontwikkelen.
  • U wilt uw collega’s kunnen begeleiden in hun werk.
  • U heeft minimaal een bachelordiploma.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren met een leidinggevende taak die zich aangetrokken voelen tot onderwijskundig leiderschap en die al deelnemen aan het managementteam van de school. U kunt ook deelnemen wanneer u als leerkracht werkt en de ambitie heeft om een coördinerende rol te vervullen.

Werkvorm

Tijdens de opleiding Middenmanagement primair onderwijs gaat u actief aan de slag met actuele literatuur en een variëteit aan werkvormen. U leert van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. U doet onderzoek, werkt samen, voert opdrachten uit op uw eigen werkplek en evalueert deze.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 1 jaar en vraagt 224 uur studietijd. U woont 18 studiedagdelen bij en besteedt verder onder meer tijd aan praktijkopdrachten en een eindwerkstuk. Houd rekening met 3 uur zelfstudie per week. De studielast staat gelijk aan 8 EC’s.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Middenmanagement primair onderwijs:

·         Opleidingskosten: € 3.580,- (vrij van btw)
·         Arrangementskosten: € 77,50 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Middenmanagement. Hiermee kunt u de opleiding Basisbekwaam (15 EC’s) volgen via een verkort traject.

Resultaat

Na de opleiding Middenmanagement primair onderwijs heeft u de basiskennis en de basisvaardigheden om in het onderwijs te kunnen functioneren in het middenmanagement of als bouwcoördinator.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.