proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
Maatwerk
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. In relatie staan tot de omgeving is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
  • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
  • In relatie staan tot de omgeving is één van de thema’s die je overweegt.

Praktische informatie

Doelgroep

Geregistreerde schoolleiders die hun school en zichzelf helder willen positioneren in duurzame partnerschappen tussen hun school en voor hun school relevante partijen in de omgeving.  

Werkvorm

Uitgangspunt is jouw eigen beroepspraktijk. We bieden je actuele kennis en instrumenten aan die je kunt aanwenden bij de ontwikkeling van duurzame relaties in je omgeving. In de bijeenkomsten delen de deelnemers de uitwerkingen van praktijkopdrachten en scherpen hun eigen werk aan. In de bijeenkomsten staat kennisverwerving, -verwerking en -deling centraal. De bijeenkomsten zijn gevarieerd opgezet en er wordt gebruik gemaakt van afwisselende actieve werkvormen.

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.700,-.
  • Arrangementskosten: € 110,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat In relatie staan tot de omgeving. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om een omgevingsanalyse van de omgeving van jouw school te maken en van daaruit een waardenprofiel van jouw school samen te stellen.
  • Ben je in staat om vanuit dit waardenprofiel de missie en visie te formuleren ten aanzien van de maatschappelijke positie van jouw school.
  • Heb je een beeld van wat dit betekent voor jouw rol als extern gericht schoolleider.
  • Ben je in staat om vanuit een bewuste strategie de dialoog aan te gaan met jouw omgeving en effectieve samenwerkingsrelaties aan te gaan.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.