proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich binnen 4 jaar na hun registratie herregistreren. Zij kunnen dit doen door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het Schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. ‘Kennis en kwaliteitsontwikkeling’ is een van die thema’s. Avans+ biedt u hiervoor een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor u?

  • U bent bij het Schoolleidersregister geregistreerd als directeur primair onderwijs
  • U wilt aan uw herregistratie werken door uzelf verder te professionaliseren op de thema’s die het Schoolleidersregister heeft benoemd
  • ‘Kennis en kwaliteitsontwikkeling’ is een van de thema’s die u overweegt

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor geregistreerde schoolleiders die kwaliteitsontwikkeling structureel willen verankeren in hun organisatie en die de lerende houding van leerkrachten willen bevorderen.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk het uitgangspunt. We bieden u actuele kennis die u via interessante werkvormen en leerstrategieën toepast binnen uw eigen beroepspraktijk. U leert van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. De contactdagen worden verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studiebelasting van 140 uur, oftewel 5 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, kleinschalige onderzoeken en reflectieopdrachten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling:

  • Opleidingskosten: € 1.700 (vrij van btw)
  • Arrangementskosten € 110 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat ‘Kennis en kwaliteitsontwikkeling’. Dit kunt u gebruiken voor uw herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kunt u de principes van strategisch kwaliteitsmanagement effectief toepassen in uw organisatie. U kunt vanuit een integrale visie leer- en verbeterpunten formuleren op individueel, team- en organisatieniveau. U weet welke randvoorwaarden er nodig zijn voor een lerende organisatie.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.