proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
Maatwerk
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Kennis en kwaliteitsontwikkeling is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
  • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
  • Kennis en Kwaliteitsontwikkeling is één van de thema’s die je overweegt.

Praktische informatie

Doelgroep

Geregistreerde schoolleiders die de kwaliteitsontwikkeling binnen hun organisatie structureel willen verankeren en de lerende houding van leerkrachten hierbij willen bevorderen.

Werkvorm

Uitgangspunt is je eigen beroepspraktijk. We bieden je actuele kennis die je d.m.v. interessante werkvormen en leerstrategieën toepast binnen je eigen beroepspraktijk. Op individueel niveau wordt de rode lijn gevormd door jouw individuele leervragen en de door jou ingebrachte casuïstiek uit de praktijk. Op groepsniveau worden de contactdagen verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn.

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Professionalisering schoolleiders - Kennis en kwaliteitsontwikkeling zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.700,-.
  • Arrangementskosten: € 110,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Kennis en kwaliteitsontwikkeling. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

  • Ken je de principes van strategisch kwaliteitsmanagement en ben je in staat deze effectief toe te passen binnen jouw organisatie en de effecten hiervan te meten.
  • Ben je in staat om een stakeholdersanalyse uit te voeren en te rangschikken op mate van relevantie en importantie.
  • Ben je in staat een visie te formuleren op leren. Vanuit een integrale visie kun je leer- en verbeterpunten formuleren op individueel, team en organisatieniveau.
  • Weet je welke randvoorwaarden te creëren voor een lerende organisatie.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.