proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich binnen 4 jaar na hun registratie herregistreren. Zij kunnen dit doen door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het Schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. ‘Leidinggeven aan verandering’ is een van die thema’s. Avans⁺ biedt u hiervoor een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor u?

  • U bent bij het Schoolleidersregister geregistreerd als directeur primair onderwijs
  • U wilt aan uw herregistratie werken door uzelf verder te professionaliseren op de thema’s die het Schoolleidersregister heeft benoemd
  • ‘Leidinggeven aan verandering’ is één van de thema’s die u overweegt

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor geregistreerde schoolleiders die willen leren hoe zij  onderwijsinhoudelijke en bedrijfsmatige veranderingen binnen hun organisatie op een duurzame en planmatige manier kunnen aanpakken. U wilt verschillende verandermethoden leren kennen die u kunt inzetten om uw persoonlijke veranderstijl effectiever te maken.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk het uitgangspunt. We hanteren diverse werkvormen en leerstrategieën om uw initiatief, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid te bevorderen. U leert van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. De bijeenkomsten worden verbonden door een inhoudelijke leerlijn én een verscheidenheid aan didactische werkvormen en begeleiding.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studiebelasting van 140 uur, oftewel 5 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, kleinschalige onderzoeken en reflectieopdrachten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering:

  • Opleidingskosten: € 1.700 (vrij van btw)
  • Arrangementskosten € 110 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat ‘Leidinggeven aan verandering’. Dit kunt u gebruiken voor uw herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kunt u zelf met een passende visie vorm geven aan veranderingen. U heeft een beeld van uw eigen veranderstijl en u weet deze effectiever te maken door de nieuwe kennis die u heeft opgedaan. U kiest gemotiveerd voor de juiste veranderstrategie en past deze op de juiste manier toe op uw eigen situatie.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.