proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
Maatwerk
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Leidinggeven aan verandering is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
  • Je wilt werken aan je herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
  • Leidinggeven aan verandering is één van de thema’s die je overweegt.

Praktische informatie

Doelgroep

Geregistreerde schoolleiders die willen leren hoe onderwijsinhoudelijke en bedrijfsmatige veranderingen binnen hun organisatie op een duurzame en planmatige wijze kunnen worden aangepakt. Zij willen kennis opdoen over verschillende verandermethoden die zij in kunnen zetten om hun eigen persoonlijke veranderstijl effectiever te maken.

Werkvorm

Uitgangspunt is je eigen beroepspraktijk. Om jouw initiatief, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid te bevorderen worden diverse werkvormen en leerstrategieën gehanteerd. Op individueel niveau zal de rode lijn gevormd worden door je individuele leervragen en de door jou ingebrachte casuïstiek uit je eigen praktijk. Op groepsniveau zijn de bijeenkomsten behalve door de inhoudelijke lijn ook door een verscheidenheid aan didactische werkvormen en begeleiding met elkaar verbonden.

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Leidinggeven aan verandering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.700,-.
  • Arrangementskosten: € 110,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Leidinggeven aan verandering. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om zelf met een passende visie vorm te geven aan veranderingen.
  • Heb je inzicht in de werkwijze en impact van de voornaamste veranderstrategieën.
  • Heb je een beeld van je eigen veranderstijl en weet je jouw stijl effectiever te maken door de nieuwe kennis die je hebt opgedaan.
  • Ben je in staat om de impact te analyseren van de diverse strategieën op betrokkenheid, eigenaarschap en mogelijke weerstanden en ben je in staat om op basis hiervan gemotiveerd een veranderstrategie te kiezen.
  • Ben je in staat om deze veranderstrategieën toe te passen op jouw eigen situatie.

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.