proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich binnen 4 jaar na hun registratie herregistreren. Zij kunnen dit doen door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het Schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. ‘Kennis en kwaliteitsontwikkeling’ is een van die thema’s. Avans⁺ biedt u hiervoor een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor u?

  • U bent bij het Schoolleidersregister geregistreerd als directeur primair onderwijs
  • U wilt aan uw herregistratie werken door uzelf verder te professionaliseren op de thema’s die het Schoolleidersregister heeft benoemd
  • ‘Omgaan met verschillen’ is één van de thema’s die u overweegt

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor geregistreerde schoolleiders die het onderwijs beter willen afstemmen op de talenten en de leerbehoeften van de leerlingen. U wilt leren hoe u daar, samen met uw team, vorm en inhoud aan kunt geven.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk het uitgangspunt. U krijgt nieuwe kennis op het gebied van de leerbehoeften van leerlingen. Deze brengt u meteen in de praktijk via onderzoeken binnen uw school. U leert van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. Met action learning doet u ervaring op in nagebootste situaties.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studiebelasting van 140 uur, oftewel 5 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, kleinschalige onderzoeken en reflectieopdrachten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen:

  • Opleidingskosten: € 1.700 (vrij van btw)
  • Arrangementskosten € 110 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat ‘Omgaan met verschillen’. Dit kunt u gebruiken voor uw herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kunt u een visie op passend onderwijs ontwikkelen. U vertaalt deze samen met uw team naar het onderwijs, zodat dit beter is afgestemd op de leerbehoeften en talenten van de leerlingen. De verschillen tussen uw teamleden zet u effectief in, zodat zij bijdragen aan een ontwikkelingsgerichte teamcultuur.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.