proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk leiderschap

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich binnen 4 jaar na hun registratie herregistreren. Zij kunnen dit doen door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het Schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. ‘Persoonlijk leiderschap’ is een van die thema’s. Avans⁺ biedt u hiervoor een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor u?

  • U bent bij het Schoolleidersregister geregistreerd als directeur primair onderwijs
  • U wilt aan uw herregistratie werken door uzelf verder te professionaliseren op de thema’s die het Schoolleidersregister heeft benoemd
  • ‘Persoonlijk leiderschap’ is één van de thema’s die u overweegt

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor geregistreerde schoolleiders die verder willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling als boegbeeld van de school. U wilt uw eigen gedrag als schoolleider en de bijbehorende persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen.

Werkvorm

Het uitgangspunt van deze opleiding is uw eigen functioneren binnen uw beroepspraktijk. U brengt uw eigen casuïstiek in, waarbij u steeds de theorie en de praktijk met elkaar verbindt. Tussen de opleidingsdagen door heeft u voldoende tijd voor de opdrachten en voor reflectie. De drie belangrijkste vragen waar u aan werkt, zijn: Wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik/doe ik?

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studiebelasting van 140 uur, oftewel 5 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, kleinschalige onderzoeken en reflectieopdrachten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk leiderschap:

  • Opleidingskosten: € 1.700 (vrij van btw)
  • Arrangementskosten € 110 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat ‘Persoonlijk leiderschap’. Dit kunt u gebruiken voor uw herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kunt kritisch reflecteren op uw eigen handelen en dat van uw medewerkers. Vanuit die reflectie formuleert u handelingsalternatieven voor uw eigen gedrag en dat van anderen. U creëert binnen uw organisatie een cultuur die is gericht op ontwikkeling.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.