proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Regie en strategie

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
  • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
  • Regie en strategie is één van de thema’s die je overweegt.

Praktische informatie

Doelgroep

Geregistreerde schoolleiders die dieper in willen gaan op de organisatiekenmerken van een school, zoals de inrichting van het onderwijs, structuur en cultuur, human resource management en bedrijfsvoering. Hierbij is er bijzondere aandacht voor de onderwijskundige gerichtheid van deze kenmerken.

Werkvorm

Uitgangspunt is jouw eigen beroepspraktijk. Je wordt nieuwe kennis aangereikt Er worden verschillende werkvormen gebruikt die tot doel hebben nieuwe theorie goed aan je praktijk te koppelen. Hierin staan visie en strategie centraal.

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Studiekosten

De kosten voor Regie en strategie zijn als volgt;

Opleidingskosten: € 1700,-.
Arrangementskosten: € 110,-.
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Regie en Strategie. Het dossier voor het accrediteren van deze opleiding ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding heb je gewerkt aan de volgende doelen:

  • Het formuleren van doelen en resultaten die voortkomen uit de visie en strategie en betrekking hebben alle relevante organisatieonderdelen.
  • Het initiëren, stimuleren en faciliteren van de organisatie als professionele en samenwerkingsgerichte leergemeenschap en om een wendbare organisatie te bewerkstelligen.
  • Vormgeven aan (complexe) organisatiekenmerken, zoals organisatiestructuur, organisatiecultuur, juridische zaken, huisvesting, financiën, onderwijstechnologie, pr, marketing en HRM.
  • Het borgen van de continuïteit van een organisatie van professionals door effectief leiding te geven aan bedrijfskundige processen.
  • Jezelf onderzoekend, open en nieuwsgierig opstellen.

 

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.