proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Toekomstgericht onderwijs

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
5 dagen
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich binnen 4 jaar na hun registratie herregistreren. Zij kunnen dit doen door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het Schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. ‘Toekomstgericht onderwijs’ is een van die thema’s. Avans⁺ biedt u hiervoor een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor u?

  • U bent bij het Schoolleidersregister geregistreerd als directeur primair onderwijs
  • U wilt aan uw herregistratie werken door uzelf verder te professionaliseren op de thema’s die het Schoolleidersregister heeft benoemd
  • ‘Toekomstgericht onderwijs’ is één van de thema’s die u overweegt

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor geregistreerde schoolleiders die zich verder willen verdiepen in manieren van leren die zijn gericht op de toekomst en de ontwikkelingen in de 21e eeuw. U bent zich bewust van uw essentiële en initiërende rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van toekomstgericht onderwijs.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk het uitgangspunt. Met verschillende werkvormen koppelt u de theorie aan de praktijk. U ontwikkelt kennis en inzicht in leren en leiderschap in de 21e eeuw. U onderzoekt de vragen die binnen uw school leven op het gebied van 21e-eeuws leren en schrijft hiervoor een plan.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft een studiebelasting van 140 uur, oftewel 5 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan praktijkopdrachten, kleinschalige onderzoeken en reflectieopdrachten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Professionalisering schoolleiders – Toekomstgericht onderwijs:

  • Opleidingskosten: € 1.700 (vrij van btw)
  • Arrangementskosten € 110 (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat ‘Toekomstgericht onderwijs’. Dit kunt u gebruiken voor uw herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kunt u een visie ontwikkelen op het leren van kinderen. U koppelt deze aan een visie op toekomstgericht onderwijs en maakt de vertaalslag naar uw eigen school. U betrekt uw team hierbij en maakt hen eigenaar van de benodigde ontwikkeling.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.