proQualis was voorheen partner van Magistrum

Professionalisering schoolleiders – Toekomstgericht onderwijs

Niveau
Postbachelor
Kosten
€1.700,-
Duur
Maatwerk
Studiebelasting
140 SBU

In het kort

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Toekomstgericht onderwijs is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Iets voor jou?

  • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
  • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
  • Toekomstgericht onderwijs is één van de thema’s die je overweegt.

Praktische informatie

Doelgroep

Geregistreerde schoolleiders die zich verder willen verdiepen in manieren van leren met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen in de 21ste eeuw. Zij zijn zich bewust van het feit dat zij een essentiële en initiërende rol spelen binnen de school bij het ontwikkelen en uitvoeren van toekomstgericht onderwijs. 

Werkvorm

Uitgangspunt is je eigen beroepspraktijk. Er worden verschillende werkvormen gebruikt die tot doel hebben nieuwe theorie goed aan je praktijk te koppelen. Het gaat hierbij om kennis en inzicht te ontwikkelen in leren en leiderschap in de 21ste eeuw. Van hieruit bepaal je op een onderzoeksmatige wijze de vragen die spelen m.b.t. 21ste-eeuws leren binnen het curriculum van jouw school. Je past zelf kenmerken van 21ste-eeuws leren toe om die vragen te bepalen en je maakt een plan over hoe die te beantwoorden. 

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Toekomstgericht onderwijs zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.700,-.
  • Arrangementskosten: € 110,-.

Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

Diploma

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Toekomstgericht onderwijs. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om een visie op het leren van kinderen te ontwikkelen.
  • Ben je in staat de visie op leren te koppelen aan een visie op toekomstgericht onderwijs.
  • Ben je in staat om de vertaalslag van die toekomstgerichte visie te vertalen naar jouw school.
  • Weet je hoe je jouw team hierbij moet betrekken en eigenaar te laten zijn van de ontwikkeling die hierbij komt kijken.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.