proQualis was voorheen partner van Magistrum

Schoolleider basisbekwaam – Verkort programma

Niveau
Postbachelor
Kosten
€2.845,-
Duur
8 dagen
Studiebelasting
420 SBU

In het kort

Heeft u een diploma Middenmanagement behaald, dan kunt u via een verkort programma het diploma Schoolleider basisbekwaam behalen. Daarin worden de thema’s uit de opleiding Middenmanagement verder uitgediept tot het niveau van basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

 

Iets voor u?

  • U heeft de afgelopen 5 jaar het diploma Middenmanagement behaald.
  • U wilt doorgroeien naar het niveau van Basisbekwaam leidinggevende.
  • U wilt officieel geregistreerd worden als adjunct-directeur.
  • U heeft een geschikte leer- of werkplek waar u de opdrachten kunt uitvoeren.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten en coördinatoren die de afgelopen 5 jaar het diploma Middenmanagement hebben behaald en die de ambitie hebben om geregistreerd adjunct- directeur te worden via het diploma Schoolleider basisbekwaam.

Werkvorm

U ontwikkelt de competenties die nodig zijn voor de functie van schoolleider. U oriënteert zich op het leidinggeven aan de school, aan de proces- en de productkant. We bieden u de gelegenheid om uw eigen manier van leidinggeven verder uit te werken en aan te vullen met nieuwe theorieën en opvattingen. U sluit de opleiding af met een eindpresentatie.

Studiebelasting

Het verkorte programma heeft een studiebelasting van 420 uur, oftewel 15 EC’s. U besteedt deze tijd onder meer aan opdrachten, onderzoek en een eindwerkstuk. Houd rekening met minimaal 3 uur per week aan zelfstudie.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Schoolleider verkort basisbekwaam:

·         Opleidingskosten: € 2.845,- (vrij van btw)      
·         Arrangementskosten: € 285,- (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Diploma

Wanneer u dit verkorte programma succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Schoolleider basisbekwaam. Met het diploma Schoolleider basisbekwaam kunt u zich registreren als adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister.

Resultaat

Tijdens het verkorte programma Schoolleieder basisbekwaam krijgt u de nog ontbrekende basiskennis en basisvaardigheden om te kunnen starten als leidinggevende in het onderwijs.

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.