proQualis was voorheen partner van Magistrum

Schoolleider basisbekwaam

Niveau
Postbachelor
Kosten
€5.900,-
Duur
1 jaar
Studiebelasting
420 SBU

In het kort

De opleiding Schoolleider basisbekwaam is gericht op bouwcoördinatoren, teamleiders en adjunct-directeuren. U verwerft de basisvaardigheden waarmee u kunt starten als leidinggevende binnen het primair onderwijs. U verbreedt uw horizon en leert de taal van management en leiderschap verstaan.

U maakt kennis met de inhoudelijke en beheersmatige aspecten van onderwijskundig leiderschap en leert collega’s ondersteunen en begeleiden. Deze opleiding richt zich verder op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het formuleren en uitdragen van een visie op onderwijs.

Iets voor u?

  • U werkt in het onderwijs en wilt graag (adjunct-)directeur, teamleider of locatieleider worden.
  • U wilt de taal van management en leiderschap leren verstaan en een visie op onderwijs ontwikkelen.
  • U wilt leiding kunnen geven aan individuele leerkrachten en teams.
  • U heeft minimaal een bachelordiploma.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten, IB’ers, bouwcoördinatoren, locatieleiders en teamleiders uit het primair en voortgezet onderwijs die zich willen registreren als register adjunct-directeur onderwijs (RADO). U heeft een geschikte leer- of werkplek waar u de opdrachten kunt uitvoeren en neemt vooraf deel aan een ontwikkelassessment en/of een intakegesprek.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk een belangrijk uitgangspunt. U leert daarbij van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. Individueel en in groepen werkt u aan uw leervragen en casuïstiek. Daarnaast leert u via action learning en social learning waar, wanneer en met wie u dat wilt.

Studiebelasting

De opleiding Schoolleider basisbekwaam heeft een studiebelasting van 420 uur, oftewel 15 EC’s. Houd rekening met een studielast van 10 uur per week, inclusief de bijeenkomsten.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Schoolleider basisbekwaam:

·         Opleidingskosten: € 5.900,- (vrij van btw)      
·         Arrangementskosten: € 460,- (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Diploma

De opleiding wordt afgesloten met een portfolio en een criteriumgericht interview. Wanneer u de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Schoolleider basisbekwaam. Daarmee kunt u zich registreren als register adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Na de opleiding heeft u de kennis en vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan als ondernemende en innovatieve schoolleider. U kunt onder meer leidinggeven aan het onderwijsproces vanuit uw visie en strategische doelstellingen. U toetst daarbij de effectiviteit en kwaliteit van uw school en adviseert waar nodig over mogelijke verbeteringen.

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.