proQualis was voorheen partner van Magistrum

Schoolleider vakbekwaam

Niveau
Postbachelor
Kosten
€5.900,-
Duur
1 jaar
Studiebelasting
448 SBU

In het kort

De nieuwe opleiding Schoolleider vakbekwaam besteedt aandacht aan onderwijskundig leiderschap. Daarnaast gaat u aan de slag met onderwerpen als strategische beleidsvoering, ondernemerschap, innovatie en financiële bedrijfsvoering. U verwerft zo de kennis en vaardigheden om succesvol te zijn als een ondernemende en innovatieve schoolleider. Na deze opleiding kunt u zich registreren als registerdirecteur (RDO) bij het Schoolleidersregister PO.

Iets voor u?

  • U werkt als directeur, locatieleider of teamleider in het onderwijs.
  • U wilt uzelf verder professionaliseren als vakbekwaam leidinggevende.
  • U zoekt hiervoor een training die theorie en praktijk perfect combineert.
  • U heeft minimaal een bachelordiploma.

Praktische informatie

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor directeuren, locatieleiders en teamleiders uit het primair en voortgezet onderwijs, die zich verder willen professionaliseren als vakbekwaam leidinggevende. U heeft de opleiding Schoolleider basisbekwaam (of een gelijkwaardige opleiding) afgerond. Deze opleiding start met een assessment en/of een intakegesprek. Hieruit blijkt wat uw belangrijkste ontwikkeldoelen zijn.

Werkvorm

Tijdens de opleiding is uw eigen beroepspraktijk een belangrijk uitgangspunt. U leert daarbij van onze deskundige docenten en vooral ook van uw mede-deelnemers. Individueel en in groepen werkt u aan uw leervragen en casuïstiek. Daarnaast leert u via action learning en social learning waar, wanneer en met wie u dat wilt.

Studiebelasting

De opleiding Schoolleider vakbekwaam heeft een doorlooptijd van 1 jaar en vraagt 448 uur studietijd. U woont 18 inhoudelijke contactdagen bij en besteedt verder onder meer tijd aan praktijkopdrachten en werkstukken. De studielast staat gelijk aan 16 EC’s.

Studiekosten

Dit zijn de kosten van de opleiding Schoolleider vakbekwaam:

·         Opleidingskosten: € 5.900,- (vrij van btw)
·         Arrangementskosten: € 460,- (exclusief 6% btw)

Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor leermiddelen zijn niet opgenomen in de opleidingskosten.

Diploma

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Schoolleider vakbekwaam. Dit staat gelijk aan Masterclass 1 van de Master Leiderschap in onderwijs. Met dit diploma kunt u binnen 3 jaar doorstomen naar Masterclass 2. Voorwaarde hierbij is wel dat u dan daadwerkelijk functioneert als directeur. Op deze manier kunt u uw leerweg voor een masteropleiding met 8 maanden verkorten.

Met het diploma kunt u zich registreren als registerdirecteur (RDO) bij het Schoolleidersregister PO.

Resultaat

Met de opleiding Schoolleider vakbekwaam verwerft u de kennis en vaardigheden om succesvol te zijn als een ondernemende en innovatieve schoolleider. 

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen u graag verder.