proQualis was voorheen partner van Magistrum

Schoolleiders valideren schoolleiders

Niveau
Postbachelor
Kosten
€950,-
Duur
1 dagdeel
Studiebelasting
80 SBU

In het kort

Schoolleiders zijn constant in ontwikkeling. Dit doen zij niet alleen voor zichzelf, dit doen zij ook voor anderen. Schoolleiders hebben een sleutelpositie op een school om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Samen met het team dienen zij in staat te zijn zichzelf en elkaar te ontwikkelen, zodat de leerlingen op hun school het meest optimale onderwijsaanbod krijgen. Schoolleiders uit het primair onderwijs dienen geregistreerd te zijn in het Schoolleidersregister PO (SRPO). Iedere vier jaar dienen zij zich te herregistreren. Schoolleiders in het voortgezet onderwijs mogen zich registreren in het Schoolleidersregister Voortgezet Onderwijs (SRVO). ProQualis verzorgt zowel formeel als informeel leren waarmee de schoolleider zich kan herregistreren. Het totale aanbod is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.

Iets voor u?

  • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO of VO
  • Je wilt je laten herregistreren op basis van reeds opgedane kennis en ervaringen en je wilt in gesprek met andere schoolleiders over hun ontwikkeling

Praktische informatie

Doelgroep

Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO of VO en bent in je dagelijkse werk constant in ontwikkeling. Je wilt je laten herregistreren op basis van reeds opgedane kennis en ervaringen en je wilt die ervaring en kennis laten valideren door een gecertificeerde beoordelaar.

Werkvorm

Wanneer een schoolleider zich aanmeldt voor informeel leren valideren, stuurt hij een persoonlijke reflectie op één van de professionaliseringsthema’s van maximaal 1 A4 naar Avans+. Deze reflectie wordt vervolgens gedeeld met de twee andere schoolleiders die deelnemen aan het valideringsgesprek.

Vervolgens vindt het valideringsgesprek plaats. Dit is een gesprek tussen drie schoolleiders en er is een procesbegeleider vanuit het SRPO aanwezig. Het dagdeel begint met een lunch. Tijdens de lunch geeft de procesbegeleider informatie over de werkwijze gedurende de middag. Na de lunch wordt iedere schoolleider om de beurt een uur door de andere twee schoolleiders bevraagd op zijn ontwikkeling. Aan het eind van de middag sluit de procesbegeleider het gesprek af.

Aansluitend heeft iedere deelnemende schoolleider 48 uur de tijd om een reflectie te schrijven over de ontwikkeling van beide andere schoolleiders.

Studiekosten

De kosten voor schoolleiders valideren schoolleiders zijn als volgt:

Opleidingskosten: € 950,- Excl. BTW.
Arrangementskosten: € 50,-.
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

Diploma

Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het herregistratiecertificaat van één professionaliseringsthema.

Resultaat

Na afronding heb je een thema afgerond in het Schoolleidersregister en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd.

 

Startdata
en Locaties

Vragen over deze opleiding?
Wij helpen je graag verder.