proQualis was voorheen partner van Magistrum

Over proQualis

ProQualis is dé opleider voor schoolleiders in Nederland. Wij weten als geen ander hoe veelzijdig en complex het onderwijs de laatste jaren is geworden. Dat vraagt om goed onderlegde schoolleiders met een brede, integrale kijk op hun organisatie.

Samenwerking tussen iPabo & Avans+

Het onderwijs is de afgelopen jaren veelzijdiger en complexer geworden. Dat vraagt van schoolleiders meer dan alleen onderwijskundig leiderschap. Zij moeten zich ook verdiepen in strategische en bedrijfskundige vraagstukken en onderlegd zijn op het gebied van financiën en personeelszaken om hun organisatie integraal te kunnen aansturen.

Avans⁺ en iPabo delen deze brede kijk op schoolleiderschap en hebben de handen ineengeslagen binnen proQualis. Wij vinden dat het onderwijs ook veel kan leren van andere sectoren, zoals het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Zo leiden wij kwalitatief goede schoolleiders op die van alle markten thuis zijn.

Onze organisatie

ProQualis is dé opleider voor schoolleiders in Nederland. Wij weten als geen ander hoe veelzijdig en complex het onderwijs de laatste jaren is geworden. Dat vraagt om goed onderlegde schoolleiders met een brede, integrale kijk op hun organisatie. Mensen met inzicht in strategische-, onderwijskundige-, bedrijfskundige- en financiële vraagstukken. Met onze opleidingen leer je effectief leiding te geven en voldoe je aan de eisen die aan schoolleiders worden gesteld. Je bent een ‘nieuwe’ leider die met visie en daadkracht het onderwijs van vandaag en morgen vormgeeft.

  • Je staat voor kwalitatief en goed leiderschap in het onderwijs
  • Je bent een ‘nieuwe’ leider die het onderwijs van vandaag en morgen vorm wil geven
  • Je wilt vorm geven aan toekomstgericht onderwijs en voldoen aan de eisen die daaraan worden gesteld.

Missie & visie

ProQualis staat voor kwalitatief goed leiderschap in het onderwijs. Met onze opleidingen ontwikkelen we visie en daadkracht bij schoolleiders. We leiden hen op tot krachtige persoonlijkheden die ondernemend zijn en het voortouw nemen. Ze zijn ‘nieuwe’ leiders die het onderwijs van vandaag en morgen vorm kunnen geven. We willen met onze opleidingen een betekenisvolle en duurzame bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit in Nederland.

ProQualis is een samenwerking tussen Avans+ en iPabo, beide al jaren toonaangevende opleiders voor schoolleiders. Onze opleidingen worden verzorgd door inspirerende en ervaren docenten uit de praktijk. Met onze opleidingen leren schoolleiders effectief leiding te geven. Zij geven vorm aan toekomstgericht onderwijs en voldoen aan de eisen die aan hun functie worden gesteld.